Rotorgyártás

Vállalkozásunk német partner (Prinoth) megkeresésére 5 éve kezdte el erdészeti szárzúzó-mulcsozó gépek rotorjának gyártását.

Legyártott rotorok szállításra készen

Korábban ilyen jellegű fémipari alkatrésznek csak a kiegyensúlyozását végeztük más cégek számára. Nem egy esetben érkezett hozzánk olyan új gyártású egyedi rotor, melynek a kiegyensúlyozása életveszélyes volt, képtelen méretű kiegyensúlyozó súlyt kellett felhegeszteni. A kiegyensúlyozatlanságra az alábbi definíciót gyártottuk:

„A kiegyensúlyozatlanság azon hibák összessége, amit mások (általában a megrendelőink) követnek el és nekünk kell helyre hozni.”

Nagy fordulatszámon működő, hegesztéssel készített rotoroknál külön odafigyelés szükséges gyártás során. Megfelelő pontosságú összeállítás, jó hegesztési sorrend, aszimmetria kezelése nélkül könnyen több kg kiegyensúlyozó súlyra lehet szükség, mely a kiegyensúlyozó gépet terheli, akár annak mérési határát is meghaladhatja. Ráadásul jellemzően több darabból rakható össze ekkora súly és a rotort mindez nagyon elcsúfítja. Időigényes és drága is lesz a kiegyensúlyozás. Ha a megrendelő így nem fogadja el, akkor meg ki kell dobni az egész rotort. A rekorder rotor erdészeti zúzó kategóriában 16 kg kiegyensúlyozatlansággal rendelkezett, nem mi gyártottuk, a több mint egy tonnás kiegyensúlyozó gépünk pattogott a betonon és nyúlként futottunk el mellőle… Nem feledjük el…

Nem csak kiegyensúlyoztuk, arra is rájöttünk, hogy hol volt elrontva.

A Prinoth új rotor generációt fejlesztett ki, ezek gyártására kerestek beszállítót. Több jelentkezőtől rendeltek minta rotort, de ezek sorra véreztek el a tesztelések alatt. Legtöbb esetben a kiegyensúlyozással volt a baj. Arra jutottak, hogy inkább olyan céggel próbálkoznak rotort készíttetni, akiknek a kiegyensúlyozásban van több tapasztalatuk. Az esztergálást, hegesztést talán könnyebben megtanulja egy ilyen vállalkozás, mint a kiegyensúlyozást egy olyan csapat, akinek fémipari gyártási tapasztalata van.

Azt kell mondanom, hogy hamarabb hittek bennünk, mint mi magunkban.

Gyártottunk pár mintát pár hónap alatt, szenvedtünk a hely, emelő eszközök, eszterga hiányával, de a nehezen és lassan elkészült rotorok jók voltak.

Újabb mintákra kaptunk megrendelést, hozzá anyagot.

Szép lassan eljutottunk oda, hogy más cégek kiestek és tárgyalni jöttek hozzánk a németek árakról, mennyiségekről. Dolgozókat vettünk fel, gépeket vásároltunk, új műhelyt építettünk.

2019-ben 194 rotor készült, a legkisebb 200 kg, 450 mm átmérőjű 900 mm hosszú, a legnagyobb 850 kg, 650 mm átmérőjű, 2400 mm hosszú.

Egy egyedülálló gyártási technológiát alakítottunk ki. A rotor alapját képező vastag falu (16-25mm) cső esztergálására új módszert, kiegyensúlyozására új gépet fejlesztettünk ki. A cső fenekének behegesztése célgépen, a szerszámok felrakása egyedi sablonnal történik. A hegesztés MIG (fogyóelektródás védőgázas) ívhegesztéssel 290 amperrel, 1.2 mm-es huzallal új, impulzus üzemre is alkalmas korszerű hegesztő gépeken történik, nagyon tiszták a varratok, a beégés tökéletes.

Hegesztés után a hő okozta torzulások miatt több felület esztergagépen újra meg lesz szabályozva.

Gyártás közben több ponton mérünk ütést, görbeséget, kiegyensúlyozatlanságot.

A csőre szerszámtartók vannak felhegesztve. Ezek elrendezése első ránézésre összevisszaságnak tűnik, de alapos vizsgálat után látható, hogy egy nagyon is jól végiggondolt rendszer van benne.

A szerszámtartókra csavarral rögzíthetők a szerszámok. A rotor végein különféle takarító szerszámok vannak felszerelve és felhegesztve, melyek működés közben a faforgácsot a csapágyazástól igyekeznek elkotorni. A rotor szerelhető tengelycsonkkal készül.

A gyártás végén a rotort nagyon precízen, az előírástól sokkal pontosabban kiegyensúlyozzuk.

Egy átlag rotorra 200-300 grammos kiegyensúlyozó súly kerül, amit alig lehet rajta megtalálni.

A kész rotort lefestjük, egyedi sorszámot ütünk bele, egyedi raklapra csomagoljuk, szállítmányozó cég viszi ki.

rotorjának gyártás

Kisebb-nagyobb szériákban kb. 10 típus készül. A rotorokat a német partnerünk részben kint Németországban gyártja, mi azokat készítjük, amik az ő kapacitásaikat meghaladják vagy valamiért nem szeretik csinálni.

Mivel vállalkozásunkban jelentős kapacitás bővítés történt, van némi szabad kapacitásunk rotorok gyártására. Így más cégnek is tudjuk vállalni hasonló termék gyártását.

A rotor gyártásban használt gépeink:

– híddaru 5 tonna teherbírással

– 2 db. nagy eszterga 2800 mm és 3000 mm csúcstávval, 670 mm és 710 mm elforduló átmérővel

– cső kiegyensúlyozó célgép 400 mm átmérőig, 3000 mm hosszig

– előtoló-forgató gép fenék és cső hegesztéshez

– kiegyensúlyozó gép kész rotorhoz 3200 mm hosszig

– hegesztő gépek, nyomatékkulcsok stb.

Vállaljuk egyedi vagy kis szériás olyan forgó alkatrész gyártását is, ami a forgatás miatt fokozott odafigyelést és precíz kiegyensúlyozás igényel.

Mivel a vállalkozásunk korábban kiegyensúlyozó műszerek és gépek gyártásában 2 évtizedes tapasztalatot szerzett, így olyan kiegyensúlyozási feladatot is meg tudunk oldani, amit más cég nem feltétlenül. Univerzális kiegyensúlyozó gépen jelenleg 4000 mm hossz, 2000 mm átmérő és 1500 kg tömeg korlátunk van, most dolgozunk egy nagyobb (5 tonnás) új gépen.

Speciális kiegyensúlyozó gépünk van kardán kiegyensúlyozására, egy másik, kisebb gép főtengely, szivattyú járókerék, ventilátor stb. kiegyensúlyozására.